Badeværelse Gulvfliser

Læs mere

Gulvfliser til badeværelset – Det her skal du skal tænke på 

Gulvfliser i badeværelse er noget, vi næsten tager for givet i dag. Gulvfliser er et materiale, der er både holdbart og pænt og også let at holde rent. Så selvom det koster lidt mere end andre materialer, er fliser det materiale vi foretrækker i vores badeværelser. Valget af væg- og gulvfliser i et badeværelse er et spørgsmål om personlig smag og stil. Det kan være godt at vælge et tema; en farve, en stil eller et mønster at udgå fra og tilpasse resten af rummet til det for at skabe et harmonisk rum. Da væg- og gulvfliser er holdbare produkter, er det klogt at investere i noget, du kan leve med i mange år. Lyse farver og store fliser skaber en følelse af at rummet er større, mørke fliser og mosaikker skaber en tættere atmosfære. Så i et lille mørkt rum passer lyse, store fliser og i et større rum med naturligt lys kan du vælge mindre fliser eller mosaikker i lidt mere dæmpede farver. Besøg websteder, blogs og showrooms og få så meget inspiration som muligt, så du får et badeværelse, du kan leve med i mange år. 

Montere gulvfliser i badeværelset 

At montere fliser i badeværelserne er et lidt større projekt end at sætte fliser i andre rum. Der er meget at tænke på med fugtbarriere og det rigtige underlag. Disse regler ændres og forbedres konstant, så det er klogt at konsultere en ekspert, før du går i gang. Disse regler er der for at beskytte dig og dit hus, og hvis de ikke efterfølges, kan der blive problemer med forsikringen, hvis der skulle ske noget. Det bedste underlag for gulvfliser i et badeværelse er helt lige beton. Primer forbereder underlaget til fugtbarrieren, så det klæber korrekt. Kontrollere at overfladen er plan, om hjørnerne er i lod, eller om f.eks. gulvet har det rigtige fald. Når forberedelsen er afsluttet, er det tid for den vigtige fugtbarriere. En fugtbarriere er et tæt lag, der forhindrer fugt i at trænge ind. Husk at forstærke fugtbarrieren ved gulvbrønden, hjørner og drænrør. Der er behov for flere lag fugtbarriere, som afsluttes med et tætningslag. 

Mere råd om at montere fliser i badeværelse 

Når fugtbarrieren er appliceret i henhold til alle kunstens regler, fastgøres et lag med klæber. Klæber påføres med en tandspartel, og rillerne der er dannet, skal være lodrette, så fugtigheden der kommer ind bag fliserne, kan løbe nedad. Sørg for at vælge klæber efter område og flise. Der er forskellige klæber til forskellige typer fliser og specielle klæber til gulvvarme. For at få lige linjer og de rigtige mellemrum kan det være godt at bruge flisekryds eller flisesnor. Husk ikke at skære for meget af en plade. Det ser bedre ud, hvis du skærer lidt på den første og sidste plade i linjen i stedet for at slutte med en meget lille del i den ene ende. Det samme gælder højden. Det lønner sig at tælle en ekstra gang. Vælg en fugemasse, der passer til din flise og den stil, du er ude efter. Hvis du har valgt glasmosaik, anbefales det at bruge hvid klæber og fugemasse for ikke at dæmpe glansen og farven. Mellem fliserne bruger man en almindelig fugemasse, der giver god plads mellem pladerne og beskytter dem mod at støde på hinanden. I hjørner og kanter bruger man silikone-fugemasse, der er elastisk, fugtbestandig og holdbar for at forhindre fugt i at trænge ind i samlingerne. Husk at bruge silikone-fugemasse til vådrum. 

FARVE OG FORM 

Hos Kakelgiganten.dk finder du fliser til badeværelser i alle stile og størrelser. Vi har alt fra stilfulde, hvide fliser til badeværelser, til farverige, mønstrede marokkanske fliser og mosaikker i alle former og størrelser. Det er næsten bare din fantasi, der sætter grænserne.