BLACK NOVEMBER - VI TØMMER VORES LAGER - OP TIL 70% -%countdown

Vægfliser Køkken

Læs mere

Vægfliser i køkken – det her skal du tænke på 

Køkkenet er et af de vigtigste værelser i hjemmet, og det er også det rum, vi først tænker på, når vi ser på vægfliser. Fliser i køkkenet kan bruges på flere måder. Køkkenfliser kan først tænkes på som stænkbeskyttelse bag vask og komfur, men i dag bruges vægfliser på så mange andre måder. For eksempel kan vægfliser bruges som en iøjnefaldende væg i køkkenet, der trækker opmærksomheden væk fra den mere anvendte del af køkkenet. Når du vælger fliser til køkkenet, er der nogle ting du skal huske på. Til køkkenet vil du gerne have fliser, der er lette at rengøre, og som ikke fremhæver snavs der alligevel ender på stænkbeskyttelsen. Store, lyse fliser giver en rummeligere følelse og får et mindre rum til at se større ud. Blanke fliser reflekterer lyset og kan få et mørkt område mere lyst. I et køkken, der ofte har god belysning, kan det være en idé at vælge en halv-mat flise, da det er let at holde pænt og rent mens du bruger køkkenet. Et mere iøjnefaldende alternativ til vægfliser i køkkenet kan være mosaik, hvilket giver et mere bearbejdet og levende indtryk. 

Montere fliser i køkkenet 

At montere fliser i køkken behøver ikke at være dyrt eller vanskeligt. Det er fuldt muligt at gøre uden hjælp fra håndværkere, skønt det kræver lidt tid og arbejde. Hvis du vil spare tid, eller hvis du har valgt fliser med kompliceret design, kan det være en idé at ansætte eksperthjælp. For at montere fliser i køkkenet kræves ingen større viden. Da området over køkkenbordet ikke betragtes som vådrum, kræves der ikke noget specielt under-arbejde, men det er altid en god ide at starte fra en ren og glat overflade. For at sætte fliser skal du have en tandspartel til klæber, en fliseskærer, en rulle til grunder, en gummispartel, svamp og en spand. For at få lige linjer og lige mellemrum kan det være godt at bruge flisekryds eller flisesnor. Husk ikke at skære for meget af en flise. Det ser bedre ud, hvis du skær lidt på den første og sidste plade i linjen i stedet for at slutte med en meget lille del i den ene ende. Det samme gælder højden. Det lønner sig at tælle en ekstra gang. Fliser til køkkener, der skal sidde over et arbejdsområde, skal være lette at holde rene. Det kan også være sådan at en meget blank flise muligvis ser snavset ud hurtigere end en mat. Større fliser giver større plads, mens en mindre flise trækker overfladerne sammen og giver et mere levende indtryk. Mønstre giver liv og bevægelse, mens solide farver giver en stilfuld og åben fornemmelse. En god regel er at gå efter den generelle følelse, du sigter mod. Det er en god ide at bruge lidt tid til at se på inspirerende billeder og besøge udstillinger/showrooms, før du beslutter dig. Vægfliser varer i mange år, og det er godt at få det rigtigt første gang. 

Hvilken flise skal jeg vælge? 

Der er et stort udvalg af fliser til køkkener, både online og i fysisk butik. Der er alt fra mat til højglans, mønster og farver til monokrom, minimalistisk. Så det er ikke svært at finde noget, der passer til den stil, du leder efter, men det kan være svært at vælge. Klassikeren er den hvide vægflise i 15x15 cm størrelse, men i dag ser du mere og mere rektangulære vægfliser, der udvider køkkenet visuelt. Meget populære er fliser med facetterede kanter, den såkaldte biselado eller metro-flise. De giver en klassisk og traditionel fornemmelse. Marokkanske fliser er blevet mere og mere populære og fungerer i alle områder, også på vægge i køkken. De er meget holdbare og findes i mange forskellige designs og farver. En anden fordel ved marokkanske fliser er, at de bliver smukkere med tiden. Mosaik er et andet alternativ, der giver lidt mere liv og en iøjnefaldende overflade. Mosaikker er et godt alternativ til vægfliser i køkkener, og da de er monteret på net, er det ikke så svært at installere. 

FORM 

Vægfliser til køkken fås i alle former, så udover overflade og størrelse skal du også se på formen. Det klassiske kvadrat bliver aldrig forældet, men de sekskantede og ottekantede fliser er her for at blive. Normalt kræver det lidt mere arbejde at placere fliser i en anden form, men det kan være det værd. Hvis du leder efter noget unikt og eksklusivt, kan det være en idé at se på formen.