VÆGFLISER & GULVFLISER OP TIL 70% RABAT + 5% EKSTRA NÅR DU HANDLER OVER 5000KR - KODE: FLISE5 - %countdown

Vægfliser

Læs mere

Vægfliser – ikke kun til badeværelse og køkken

Vægfliser er keramiske fliser, der brændes ved relativt lave temperaturer. Vægfliser er altid glaseret for at beskytte den porøse kerne. Da kernen er porøs, vejer den mindre og absorberer mere vand end klinker. Vandabsorption til vægfliser er normalt 10-20%. Jo højere vandoptagelse, jo lavere er holdbarheden og slidstyrken. Derfor bruges vægfliser kun til indendørs vægge.

Vægfliser kan bruges til:

Vægfliser bruges normalt i køkkener eller badeværelser, men det er blevet mere og mere populært at bruge vægfliser til vægge også i andre rum. Da fliser kommer i større og større størrelser, er det også blevet meget lettere at bruge i forskellige miljøer. Vi ser ofte fliser på vægge i offentlige områder, da det er et holdbart materiale der er nemt at vedligeholde.

Vægfliser i forskellige udførelser

Vægfliser fås med klassiske afrundede kanter eller med skarpskåret kant. En skarpskåret kant gør det muligt at bruge minimale fuger for en moderne og minimalistisk stil. Den skarpskårne kant kaldes rektificeret og omtales normalt som stor R. Metro-fliser eller vægfliser med facetteret kant er en klassiker, der oprindeligt blev brugt i den franske metro. Nu fås den i alle farver og forskellige størrelser og kan ses i mange hjem. Der er også ensfarvede fliser med reliefmønster og glatte fliser i alle regnbuens farver.

Vægfliser er også tilgængelige i forskellige former. Sekskant, ottekant, lanterne eller runde former og selvfølgelig de klassiske vægfliser med fire lige kanter. Vægfliser kan varieres uendeligt. Du kan kombinere med vægfliser i forskellige farver og designs, du kan bruge vægfliser i samme farve, men med forskellige størrelser. Vægfliser kan bruges med mosaik i alle dens former. Med lidt fantasi og kreativitet kan du nemt skabe din unikke og personlige væg.

Montere vægfliser – Hvad behøver jeg vide?

At montere vægfliser behøver ikke at være dyrt eller vanskeligt. Det er normalt muligt at gøre dette uden hjælp fra håndværkere, skønt det kræver lidt tid og arbejde. Hvis du vil spare tid, eller hvis du har valgt fliser med kompliceret design, kan det være en idé at ansætte eksperthjælp. For at montere fliser kræves der ikke nogen større viden, medmindre det er i vådrum. I vådrum er der mange regler, der skal følges, og under-arbejde er meget vigtigt. Hvis du selv vil udføre arbejdet i vådrum, er det vigtigt at læse om fugtbarriere og helst konsultere en professionel, så der ikke bliver problemer med fugtskader og forsikring i fremtiden.

På alle områder er det en god idé at starte fra en ren og glat overflade. For at montere fliserne skal du have en tandspartel til klæber, en fliseskærer, en rulle til primer, en svamp og en spand. For at få lige linjer og de rigtige mellemrum kan det være godt at bruge flisesnor eller flisekryds. Husk ikke at skære for meget af en plade. Det ser bedre ud, hvis du klipper lidt på den første og sidste plade i linjen i stedet for at slutte med en meget lille del i den ene ende. Det samme gælder højden. Det lønner sig at tælle og måle en ekstra gang.

Mat eller højglans?

Skinnende fliser reflekterer lys og kan være en fordel i et mørkere rum. Samtidig kan snavs og fedt ses mere på en blank overflade. En mat flise giver en varmere tone og dæmper refleksioner fra lyset. Selvom overfladen er mat, er den stadig glaseret og let at holde ren.

I et lille badeværelse uden vinduer vælger du normalt en skinnende flise for at forbedre lyset, mens du i et køkken foretrækker at vælge en halvmat flise for ikke at understrege fedt og pletter, der er uundgåelige i et aktivt køkken. Besøg forskellige side om fliser, læs blogs og kig ind i et eller flere showroom. Bliv inspireret og lad kreativiteten flyde, så du får nøjagtigt den væg, der passer ind i dit hjem og din livsstil.

Lad dig blive inspireret af Kakelgigantens mange vægfliser