VÆGFLISER & GULVFLISER OP TIL 70% RABAT + 5% EKSTRA NÅR DU HANDLER OVER 5000KR - KODE: FLISE5 - %countdown

Keramisk mosaik

Læs mere

Keramisk Mosaik – en dekorativ klassiker

Keramisk mosaik er en af ​​de ældste kunstformer og er en sammensætning af små, forskellig farvede stykker. De første kendte mosaikker er mindst 5000 år gamle. Mosaikken hos os på kakelgiganten.dk er ikke nær så avanceret. I dag bruges keramiske mosaikker stadig til dekorative formål, men i endnu større udstrækning som et praktisk materiale det er let at vedligeholde.

Mosaikker består af mindre stykker glas, keramik, aluminium eller natur-sten, der er monteret på net, normalt pvc-net. Keramisk mosaik består af keramiske mosaikstykker, dvs. det samme materiale som de fleste væg- og gulvfliser. I dag er mosaikker af glas eller sten mere almindelige.

Keramisk mosaik passer til:

Keramiske mosaikker ses oftest i køkkener og badeværelser, men bruges i stigende grad i andre værelser. Keramisk mosaik kan bruges med væg- og gulvfliser, da det er let at dele og meget dekorativt. Forbedrer et værelse som en kant eller dekorativ detalje. Keramisk mosaik kan også bruges som iøjnefaldende væg eller blikfang i alle miljøer. Keramiske mosaikker bruges også ofte til borde og bordplader, og fordi det er let at dele mosaik-arkene, kan man med fantasi og kreativitet skabe unikke overflader.

Hvilken keramisk mosaik er ret for mig?

Keramiske mosaikker fås i alle prisklasser og for alle smager. Men selv en billig mosaik giver et eksklusivt og avanceret indtryk. Der er keramiske mosaikker, der kan bruges til både gulve og vægge, indendørs og udendørs. Men der er også mosaikker, der kun skal bruges til vægge i tørre områder.

Når du vælger keramisk mosaik, er det klogt først at tænke over, hvor du skal bruge det. Hvis det skal være frostsikkert eller skridsikkert, hvis det skulle være i våde rum eller områder med store belastninger. Når det er på plads, skal du bare slappe af og nyde af smukke farver, unikke mønstre og forskellige former.

Montering af keramisk mosaik

Keramiske mosaikker monteres på samme måde som almindelige væg- og gulvfliser. Man skal dog tænke på at der bruges mere fugemasse, da der vil være flere fuger.