BLACK NOVEMBER - VI TØMMER VORES LAGER - OP TIL 70% -%countdown

Marokkanske fliser - til gulve og vægge

Læs mere

Marokkanske fliser – Fliser med klassiske mønster

Marokkanske fliser er cementfliser lavet med klassiske metode og med klassisk design. Råmaterialet består af cement, marmormel, silicasand, farvepigmenter og vand. På en 12 mm tyk cementbase støbes mønsteret med farvepigmenteret cement, hvilket giver en ca. 4 mm tyk slidflade med kontinuerligt mønster. Fliserne presses derefter ind i en hydraulisk presse og tørres derefter langsomt, så cementen hærder. Dette giver holdbart klinker med mønstre, der næsten ikke kan slides væk.

Under fremstillingen trænger salte og organiske farvepigmenter ind i cementen op til overfladen og kan forårsage uregelmæssigheder. Fugt, der trænger ind, kan også give nuanceforskel og linjer i overfladen. De fleste cementfliser er helt ubehandlede og er derfor følsomme over for snavs og fedt. Derfor bør marokkanske fliser imprægneres med fugt- og snavsafvisende, vi anbefaler Mellerud Marmor Imprægnering.

Hvor følsomme er marokkanske fliser, og er det vanskeligt at montere selv?

De fleste cementfliser er helt ubehandlede og er derfor følsomme over for snavs og fedt. Derfor bør marokkanske fliser imprægneres med fugt- og snavsafvisende, såsom stenimprægnering eller neutral sæbe. Det kræver lidt mere arbejde og nøjagtighed at montere marokkanske fliser, fordi der kan være små forskelle mellem fliserne.

Det kan være vanskeligt at arbejde med flisesnor og flisekryds, det er næsten bedre at tilpasse sig fliserne og bruge en lidt bredere samling, så mindre forskelle ikke bliver synlige. Men det ekstra arbejde er det værd. Du får et gulv eller en væg, der varer i mange, mange år og bliver smukkere med tiden.

Hvor passer det at montere Marokkanske fliser?

Marokkanske fliser kan bruges i alle miljøer. Alt fra vægge i køkkenet til smukt gulv i entréen. Marokkanske fliser kan også bruges i vådrum og badeværelser, men det er vigtigt at være ekstra omhyggelig med imprægnering. Marokkansk flise giver en ægte og varm følelse og en overflade, der varer i mange år. Overfladen bliver slidt på en naturlig måde og giver en patina, der gør gulvet / væggen smukkere med tiden.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Marokkanske fliser fås i forskellige størrelser og former. Hvis du vil bruge marokkanske fliser i badeværelser og vådrum, kan det være godt at huske, at en mindre størrelse gør arbejdet rundt gulvafløb nemmere. 

Lad dig inspirere af vores store sortiment af marokkanske fliser