VINTERKAMPAGNE - VI STARTER ÅRET MED LAVE PRISER - OP TIL 70% - %countdown

Gulvfliser - til både gulve og vægge

Læs mere

Gulvfliser – alsidige keramiske fliser

Hos Kakelgiganten.dk finder du fliser fra hele verden. Gulvfliser fra de mere kendte leverandører og gulvfliser fra mindre producenter til en lavere pris. Kvaliteten er altid høj, og anvendelsesområde fremgår af produktbeskrivelsen. Gulvfliser er brændte keramiske fliser af stentøj eller flint. Gulvfliser bruges hovedsageligt til gulve, men de fleste gulvfliser er lige så velegnede til vægge. Forskellen mellem vægfliser og gulvfliser er densiteten. Klinker brændes ved højere temperatur eller presses med højere tryk, hvilket får leret til at sintere eller smelte sammen. Det giver en højere holdbarhed og slidstyrke. Det betyder også, at klinker har en højere densitet og derfor vejer mere end vægfliser.

Gulvfliser er et ret bredt koncept og inkluderer granitkeramik, cementfliser (marokkanske gulvfliser) og andre gulvfliser.

Hvor passer gulvfliser?

Det kan være vanskeligt at vælge gulvflise. Der er en utrolig mængde at vælge imellem; forskellige formater, mønstre og farver. Og der er glaserede, ikke-glaserede, polerede, højglans, mat og skridsikre, ja mange forskellige varianter. Det bedste er først at starte med behovet, inden du begynder at se på gulvfliser. Skal de bruges i et travlt område? Eller skal de være frostsikre? Er helheden vigtigere end vedligeholdelsen? Når du har behovet klart, kan du fokusere på den slags gulvflise og ikke blive distraheret af andre smukke fliser, der slet ikke passer til kravene.

At tænke på ved montering

At montere gulvfliser behøver ikke at være kompliceret. Grundlaget er vigtigt for at sikre et konsistent og bæredygtigt resultat. Det bedste fundament for et flisegulv er beton. Jo mere solidt og lige underlaget er, jo lettere er forarbejdet og desto bedre resultat. Det er muligt at montere gulvfliser på træunderlag, men det kræver lidt mere forarbejde end hvis du bruger glat, uskadt beton. Det er vigtigt, at underlaget er stabilt, dvs. at det ikke kan bevæge sig. Et enkelt svigtende bræt under flisegulvet kan få fugerne mellem fliserne eller selve flisen til at sprække. Sørg for at udskifte eller stabilisere sådanne plader. Når underlaget er fuldstændigt stabilt, skal gulvet være dækket med spånplade eller gulvgipsplade, som monteres helt tæt for at det ikke skal kunne bevæge sig.

Hvis du starter fra en fastlimet, plastmåtte på en hård, helt lige og stabil overflade, er det nok at slibe overfladen med groft sandpapir og montere gulvfliser direkte på overfladen. Sørg for at bruge den rigtige klæber til underlaget og derefter er det bare at begynde at omdanne dit hjem. Forvent cirka en uges arbejde, og du har et gulv, der vil vare i mange årtier. 

Lad dig blive inspireret af forskellige former og farver på klinker